top of page

7 consells per a comprar de manera sostenible aquestes Festes

Des de La Botiga Ecològica us donem algunes idees de regals per aquest Nadal.


A l'hora d'escollir els regals de Nadal, tindrem en consideració alguns criteris que faran que les nostres compres siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient i el planeta. Quins son els nostres consells?


  1. Comerç local: compra al barri, a botigues properes i coneixent els valors que hi ha darrere de cada marca, botiga o projecte. Així ajudaràs a persones properes.

  2. Proximitat: el comerç local sol anar de la mà d'aquest segon punt, la proximitat dels nostres productes. Busca aliments, regals, cosmètica, joguines, que siguin fetes a la vora de casa i així evitaràs el transport innecessari de molts productes, que genera grans emissions de CO2.

  3. Qualitat vs. quantitat: prioritza la qualitat dels productes per sobre la quantitat. No ens fan falta moltes de les coses que tenim, i més val invertir en un bon producte que tingui una vida útil més llarga, que en diversos productes que haguem de renovar al cap de poc temps.

  4. Planifica: compra només allò que realment necessitis, planificant i organitzant les teves compres amb temps. Si compres de forma impulsiva a l'últim moment, segurament prendràs decisions equivocades.

  5. Anticipa't: fes les teves compres amb calma, dedicant-hi el temps necessari i pensant en allò que realment pugui ser útil i pugui agradar a qui li estiguis regalant. Fes un lloc no tan sols físic sino també mental, a pensar en l'altre, a cuidar-nos i a dedicar-nos un temps.

  6. Coses útils: pensa en coses que puguin fer un servei, pràctiques, que ens facilitin el dia a dia. A vegades pensem que un regal ha de ser una cosa molt original, però també ha de ser una cosa que pugui fer feliç a l'altre i pugui ser-li realment útil. Si no saps què regalar, sempre pots regalar un lot de productes d'alimentació, i segur que no t'equivoques.

  7. Paper d'embolicar: no utilitzis papers plastificats ni cintes de plàstic. Amb paper reciclat, craft, bosses de paper reutilitzades o mocadors de tela, podrem fer autèntiques meravelles. Aquest any a la botiga us prepararem els vostres regals amb uns papers molt especials que ens ha preparat la nostra amiga de Midonnita Zero Waste.

56 visualizaciones0 comentarios
bottom of page